ZZ Races
't ZandtZeerijp

Tegenwoordig worden erg veel foto's van de ZZ Races gemaakt. Op het internet zijn veel van deze foto's terug te vinden, klik bijvoorbeeld hier voor een link naar Google afbeeldingen.

Er zijn ook mensen die zetten hun foto's niet op het internet maar bieden ze aan aan de Stichting ZZ Races.
Deze foto's bewaart de Stichting ZZ Races in haar online archief.
Klik hier om naar het digitaal foto-archief van de Stichting ZZ Races te gaan.


Foto's gemaakt in 1946 en 1947 zijn heel erg schaars. De Stichting ZZ Races heeft daarom contact opgenomen met Wout Meppelink van Target press. Wout heeft in het archief van het tijdschrift "Motor" gezocht en meer dan 160 foto's gevonden van de ZZ Races van 1946 en 1947. Het is inmiddels meer dan 70 jaar geleden, maar de foto's zijn ook nog eens in een opmerkelijk goede staat !
Volgens Wout zijn foto's uit die tijd en met een dergelijke kwaliteit waarschijnlijk gemaakt door Charles Burki. Dat is wel heel toevallig, want een tekening van hem heeft model gestaan voor het logo van de Stichting ZZ Races !

Het zijn werkelijk fantastische foto's waarmee je aan de hand van de motoren, de kleding en het landschap en dergelijke goed kunt voorstellen hoe het leven eruit zag in de jaren 40 van de vorige eeuw. Een aanrader !

Aan de hand van de foto's van 1946 en 1947 zijn lijsten gemaakt waarop per foto wordt aangegeven welke coureur het betreft, uit welke plaats, welke motor enz. Met dank aan Gijs van Veluw. 
Hij heeft hiervoor gebruik gemaakt van de programmaboekjes en uitslagen in de diverse kranten enz.
De informatie was soms nogal summier maar waarschijnlijk zijn de lijsten behoorlijk accuraat.

Klik hier voor de lijst van 1946 en hier voor de lijst van 1947.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© www.mijn-eigen-website.nl (design)