ZZ Races
't Zandt Zeerijp

Het aanbod van foto's over de ZZ Races is tegenwoordig groot. Het is ondoenlijk om deze hier allemaal te benoemen.
Veel foto's worden op het internet gezet. Klik daarom hier voor een link naar Picasa en hier voor een link naar Flickr webalbums.
Op de site van OYPO staan niet minder dan 580 foto's, on-line te bestellen, van klein tot poster formaat, hier de link.

Er zijn ook mensen die zetten hun foto's niet op bovengenoemde webalbums maar bieden ze aan aan de Stichting ZZ Races. Deze foto's bewaart de Stichting ZZ Races in haar digitaal archief.

Klik hier om naar het digitaal foto-archief van de Stichting ZZ Races te gaan. Klik in het volgende scherm op het gewenste fotomap (jaartal + naam fotograaf). Alle foto's in de gekozen map worden nu weergegeven. Klik op een foto.
In het daarop volgende scherm wordt de foto op schermgrootte weergegeven en kun je kiezen om handmatig tussen de foto's te navigeren, of voor een diavoorstelling, of om een foto te downloaden enz. Rechtsonder kun je met de "I" knop informatie opvragen over de getoonde foto.


Foto's gemaakt in 1946 en 1947 zijn schaars. De Stichting ZZ Races heeft daarom contact opgenomen met Wout Meppelink van Target press. Wout heeft in het archief van het tijdschrift "Motor" gezocht en meer dan 160 foto's gevonden van de ZZ Races van 1946 en 1947. Het is inmiddels ongeveer 70 jaar geleden, maar de foto's zijn ook nog eens in een opmerkelijk goede staat ! Volgens Wout zijn foto's uit die tijd en met een dergelijke kwaliteit waarschijnlijk gemaakt door Charles Burki. Dat is wel heel toevallig, want een tekening van hem heeft model gestaan voor het logo van de Stichting ZZ Races !

Het zijn werkelijk fantastische foto's waarmee je aan de hand van de motoren, de kleding en het landschap en dergelijke goed kunt voorstellen hoe het leven eruit zag in de jaren 40 van de vorige eeuw. Een aanrader !

Aan de hand van de foto's van 1946 en 1947 zijn lijsten gemaakt waarop per foto wordt aangegeven welke coureur het betreft, uit welke plaats, welke motor enz. Met dank aan Gijs van Veluw. 
Hij heeft hiervoor gebruik gemaakt van de programmaboekjes en uitslagen in de diverse kranten enz.
De informatie was soms nogal summier maar waarschijnlijk zijn de lijsten behoorlijk accuraat.

Klik hier voor de lijst van 1946 en hier voor de lijst van 1947.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© www.mijn-eigen-website.nl (design)